Nerden estiyse mail kutumdaki spam maillere baktım. Aralarında sözüm ona  Akbank’ ın mailide vardı. Canım sıkılıyordu kimmiş bakalım bu kendini çok uyanık sanan şerefini yitirmiş insan diye araştırdım.

 

Sayın AKBANK MÜŞTERİMİZ,

Son zamanlarda Akbank Musterilerimizden gelen sikayetler uzerine Bankacilik sistemimizde

yeni bir altyapi girisiminde bulunduk.Bilgilerinizin ve Internet trafiginizin yeni alt yapimizda

guncellenmesi ve internet Subemizi kullanabilmek icin lutfen asagidaki linkteki formda bilgilerinizi guncelleyiniz.

 

Tesekkur Ederiz

Guncellemek icin Tiklayiniz.

 

Yazmışlar. Şimdi biraz mantıklı düşünürsek ülkenin en büyük bankalarından biri sizinle bu şekilde iletişime geçmez. Yani cümle yapılarına bakarsanız pekde işin ehli kişiler tarafından yazılmadığını anlayabilir en azından bir kuşkuya kapılabilirsiniz. Bunu kesinlikle yapın. Eğer söz konusu sizden bir istekte bulunan bir mail ise kesinlikle paranoya yapmakta fayda var. Hele ki hiçbir banka sizden altyapısını güncellemek için veya neden her ne olursa olsun kart numaranızı ve şifrenizi İSTEMEZ!!!

Tamam ben şüphelendim fakat belki size çok normal geldi. O zaman yapmanız gereken verilen linki dikkatlice izlemektir. Link hangi adrese gidiyor, bir aldatmaca varmı bunu kontrol edin. Şimdi adresi açalım ve bakalım.

http://www.akbank.com.tmspharma.com/kampanya/index.php?refid=75234654&cmd=submit

Gördünüz gibi içerisinde akbank.com geçen her link resmi web sitesine ait değildir. Size küçük bir ilüzyon oynuyorlar ve resmi bir adres havası yaratmaya çalışıyorlar. Kesinlikle kanmayın bunlara ve sonuna kadar linkleri kontrol edin. her .com ile biten site sizin gideceğiniz site değildir.

Bu tür siteleri http://www.ihbarweb.org.tr/index.html adresine bildirmeniz bir vatandaşlık görevidir. Herkes sizin kadar bilgisayardan anlayamıyor olabilir. 

Siteyi ben birazdaha irdeledim ve kore kökenli olduğu kanaatine vardım. Tabi ülkemizde de şerefini yitirmiş kişiler ile irtibata geçmiş ve birlikte çalışmış olabilirler. Tam olarak emin değilim fakat http://fileup.co.kr/ adresindeki maillerden herhangi birine kore dilini bilen kişiler çekik gözlü annelerinden başlayıp sülalesindeki tüm insanlara ağza alınmayacak küfürler edebilir. Bunu yapmakta bir bakıma vatandaşlık görevidir. Belki utanır terbiyesiz pislikler :)

Neyse lafı fazla uzatmayalım. İnternette masumca gezerken bu tarz kişiliksiz şahıslara av olmayın. Güvenli ve stabil internet gezintileri diliyorum…